2013. január 4., péntek

Csirkecomb

Hozzávalók: 6 kisebb csirkecomb, 5 dkg szalonna, 6 dkg vaj vagy olíva olaj, 5 evőkanál erős mustár, 5 evőkanál tejszín, 1 szál kakukkfű, 3 evőkanál fehér bor.
Elkészítése: a húsdarabokat besózom, megolajozom, és jól bekenem a mustárral. Egy kivajazott tűzálló tálba rendezem, rászórom az apróra vágott szalonnát, rádobom a kakukkfüvet. Forró sütőbe teszem és 45 percig sütöm, de félidőben megfordítom a húsokat. Amikor puha, kiszedem és a borral elkevert tejszínt a pecsenyelébe keverem és ráöntöm a húsra.
(Ez eredetileg egy francia nyúlrecept. A fenti módon kell elkészíteni egy egész, 1,5 kilós nyulat, persze feldarabolva.)

Köret:

Fokhagymás krumplipüré

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 új fokhagyma, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 1 kanál vaj, só.
Elkészítése: a megtisztított, felkockázott krumplit sós vízben megfőzöm. Egy másik edényben, kevés vízben 5 percig főzöm a meghámozott fokhagymát. A zöld szárából is megtartok minél többet. A krumpliról leöntöm a vizet, beleteszem a vajat, tejet és a tejszínt, a pépesített fokhagymát és robottal habosra keverem mindezt. Ha kell, utána sózom.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése